Probeer 14 dagen gratis

Benchmark Rapport Ingenieurs

Dit jaarlijks terugkerend rapport gaat dieper in op de huidige situatie in de markt, werkwijzen, best practices en prestatiestatistieken van andere bureaus. Zo krijg je inzicht in de branche én kun je vergelijken hoe jullie organisatie presteert ten opzichte van branchegenoten. Daarnaast biedt het rapport waardevolle inzichten rondom efficiënt(er) werken en is de impact van digitalisering en de invloed van andere trends en ontwikkelingen in kaart gebracht.

Werkwijzen van andere bureaus
Het eerste onderdeel van het Benchmark rapport gaat dieper in op interne zaken: het managen van projecten. Hoe werken andere bureaus en hoe doen zij projectmanagement? Onderwerpen als: controle houden over projecten, projectvoortgang bewaken, KPI's, stuurinformatie en het monitoren van financiële resultaten komen onder andere aan bod.

Financiële kengetallen
Het tweede onderdeel gaat over de organisatie, prestaties en resultaten. Hier worden een aantal relevante financiële kengetallen uitgelicht, zoals de gemiddelde productiviteit, declarabiliteit, marges en verkooptarieven in de branche. Handig om te gebruiken als ijkpunt. Zo kun je eenvoudig de prestaties uit de branche vergelijken met die van je eigen organisatie.

Digitalisering: situatie, trends, opinie en impact
In dit onderdeel wordt de huidige situatie rondom digitalisering in kaart gebracht. In hoeverre wordt digitalisering en automatisering op dit moment gebruikt? Wat zijn actuele trends en ontwikkelingen binnen de branche; en welke hebben de meeste impact? Daarnaast gaan we dieper in op de algemene opinie tegenover digitalisering binnen de branche en toetsen we het belang en de urgentie, nu en richting de toekomst.

Trends en Ontwikkelingen
Tot slot nemen we je mee in de impact van een aantal actuele en relevante trends en ontwikkelingen die spelen binnen de branche. Ook deze externe factoren – waar niet direct invloed op uit te oefenen is – kunnen logischerwijs een grote impact hebben op je organisatie.

Conclusies en inzichten uit het onderzoek
Het benchmark rapport staat vol met waardevolle conclusies en belangrijke inzichten die naar voren zijn gekomen uit het onderzoek. Daarnaast is er een vergelijking gemaakt tussen respondenten die (op dit moment) wel versus niet actief gebruik maken van digitalisering, aan de hand van een aantal stellingen en financiële kengetallen. Ook hier zijn een aantal zeer interessante bevindingen uitgekomen!

Download het rapport direct, gratis en vrijblijvend. Je ontvangt het rapport binnen 15 minuten in je mailbox.

Download onze Brochure!

Ontdek de voordelen van YVI Ruby.

Het formulier wordt verzonden..

Bedankt voor je aanmelding! Download hier direct de brochure.