Probeer 14 dagen gratis

In 3 stappen naar succesvol projectbeheer voor architecten 

Als je eenmaal begrijpt welke 3 stappen je moet zetten om je projecten tot in detail te managen dan kies je voor slim projectbeheer. En je maakt het vanaf morgen tot een onmisbaar bedrijfsonderdeel dat je op een professionele manier tijd bespaart, omzet oplevert en blijvend tevreden opdrachtgevers biedt omdat ze niet voor onaangename meerwerk-verrassingen komen te staan…. Hoe dat werkt? Lees snel verder…

1. Neem afscheid van Excel
Een stift gebruik je om te schetsen en een liniaal om rechte lijnen te trekken. Andersom werkt niet, kinderlijk logisch toch? Waarom dan wel een spreadsheetprogramma gebruiken voor het managen van je complexe projectstructuur, terwijl het helemaal niet voor dat doel ontworpen is? De vergelijking is misschien wat flauw, maar het is wel precies wat we dagelijks zien gebeuren bij veel architecten- ingenieurs- en bouwmanagementbureaus. Excel is een rekenprogramma. Het is ongeschikt om complexe projectstructuren professioneel in te managen. Het werkt inefficiënt, is niet effectief en bovendien risicovol, omdat het een hoge foutenmarge kent omdat je zaken (vaak met meerdere mensen) handmatig vult. Fouten die soms pas laat ontdekt worden en grote financiële gevolgen kunnen hebben…

2. Kies voor de speciaal ontwikkelde projecttool voor jouw branche
Projectmanagementsoftware met te veel mogelijkheden houd je weg van de kern. Kies daarom voor een professionele tool die speciaal ontwikkeld is voor jouw branche. Uit gesprekken met architecten, ingenieurs en bouwmanagers leerden we dat er behoefte is aan een praktische online oplossing die in zo min mogelijk tijd projecten maximaal organiseert. In de markt blijkt een duidelijke behoefte aan actueel inzicht in relevante cijfers, zoals beschikbare budgetten en aangewende uren. De mogelijkheid om tijdig (deel)facturen door te sturen, uren te registeren, projectvoortgangen te beheersen, het digitaal kunnen inlezen van bestekken, coördineren van project(subfases), kosten, werk door derden inboeken en het inzichtelijk maken van prognoses. Die wensen zijn praktisch en direct bruikbaar samengevat in YVI Ruby: de all-in-one projecttool die voor jou werkt. Een gratis proefversie download je hier.

3. Instrueer je mensen
Een goed projectmanagementsysteem staat of valt met de manier waarop je mensen registeren. Betrek je collega’s daarom vanaf het begin bij de introductie van je nieuwe projecttool: leg uit wat de voordelen zijn, vraag om praktische input van hen als eindgebruiker en ga aan de slag. Wanneer je mensen merken dat de nieuwe werkwijze meer rust en controle geeft dan zijn ze al snel gemotiveerd om het dagelijks te gebruiken. Bovendien geeft deze manier van projecten administreren meer inzicht voor het management, omdat alle data meetbaar en direct inzichtelijk is. Behaalde resultaten zijn per team of desgewenst per individu selecteer- en analyseerbaar.

Dat geeft je onder meer inzicht in de concrete omzetbijdrage per business unit, het helpt je om uitdagingen die je aantreft aan te gaan en stelt je in staat om bijvoorbeeld relevante KPI’s helder te formuleren en te volgen. Meten is immers weten. Interesse in een gratis demo bij je op kantoor?

Bel dan even met 040 291 20 00 of stuur een e-mail naar info@yvifamily.nl

PS. Wanneer je eenmaal 30 dagen met de gratis demo hebt gewerkt, wil je nóóit meer terug naar Excel. Beloofd!

Freek van Boekel

Meer weten? fvanboekel@yvifamily.nl

Download onze Brochure!

Ontdek de voordelen van YVI Ruby.

Het formulier wordt verzonden..

Bedankt voor je aanmelding! Download hier direct de brochure.