Probeer 14 dagen gratis

Over kerstballen, champagne en APK-keuringen...

Vond jij de tijd ook zo snel gaan? Nog niet zo lang geleden was de zomervakantie voorbij en een ogenblik later werden chocoladeletters alweer vervangen door kerstversieringen. Wat mij betreft is het einde van het jaar altijd zo’n mooi, soms bijna melancholisch moment om terug te kijken naar wat je met elkaar hebt bereikt. En het geeft, als ik voor mezelf spreek, altijd zo’n borrelend gevoel van energie vanwege de knisperende frisheid die zo’n fonkelnieuw jaar onverminderd met zich meebrengt. Er komen nieuwe kansen en er ontstaat tijd (én als het goed is de wil) om oude denkwijzen en processen te veranderen. Kortom, er zijn mogelijkheden te over om opnieuw te beginnen.

De immer voortdrijvende dynamiek
Herken je bovenstaand wel zo’n beetje? Dat is niet zo gek: elke organisatie is immers dynamisch doordat er nieuwe of andere relaties (géén klanten, weet u nog…), nieuwe producten, diensten en misschien dito medewerkers bijkomen. Als ik je één tip mag geven dan gaat deze absoluut over de enigszins verblinde manier waarop je ongetwijfeld naar je processen bent gaan kijken in het afgelopen jaar.

Verlies van kritische blik
Hoe je het ook wendt of keert: je raakt je kritische blik gewoon wat kwijt gedurende de hectische maanden van het jaar waarin er telkens nieuwe zaken die om aandacht vragen op je pad komen. En als er één ding is wat ik je gun in het nieuwe jaar, is dat je niet gehinderd wordt door onnodige ballast omdat er vanuit automatisering zaken onnodig en onvoldoende goed ingeregeld zijn.

Als ik het mocht zeggen…
Ik raad je daarom aan om je ERP-applicatie minimaal eens per jaar telefonisch of bij jou op locatie door een consultant te laten beoordelen. Dat past overigens ook perfect bij het proactieve karakter waar we met onze Family volgend jaar nog verder op in gaan zetten. Al is het maar om te voorkomen dat er binnen jouw bedrijf zaken handmatig uitgevoerd worden die gewoon automatisch kunnen gaan. Mag ik je uitdagen om deze maand nog één enkel uurtje in te plannen om bij dit onderwerp stil te staan?

Een goed uiteinde…
Wanneer die champagne uit de titel nu eindelijk voorbij komt? Wel, laten we met elkaar vast digitaal proosten op een spetterend maar efficiënt nieuw jaar. Dat het een jaar van kansen verzilveren mag worden. En van openheid en goed met elkaar samenwerken.

Ik wens je, op alle gebied, uiteraard namens de hele YVI Familie, een heel gelukkig en gezond 2018.

Hartelijke groet,

Fred Booms
Account Manager

Freek van Boekel

Meer weten? fvanboekel@yvifamily.nl

Download onze Brochure!

Ontdek de voordelen van YVI Ruby.

Het formulier wordt verzonden..

Bedankt voor je aanmelding! Download hier direct de brochure.