Probeer 14 dagen gratis

Meer sturing kunnen geven aan projecten dankzij duidelijke omzetprognoses was precies wat Van den Berg Groep nodig had.

Recent waren we op bezoek bij Van den Berg Groep. Een toonaangevend architecten & ingenieursbureau, bestaande uit 65 medewerkers, verantwoordelijk voor projecten vanaf stedenbouwkundige ontwerpen en berekeningen tot aan interieurarchitectuur. Als organisatie groeide de noodzaak aan het geven van meer informatie en inzicht in projecten in alle lagen van de organisatie, door ze de tools te bieden waarmee ze de totale flow van offerte tot aan facturatie van projecten kunnen bekijken, monitoren en beheren. Met YVI Ruby hebben ze hiervoor een passende oplossing gevonden, die ze de rust en inzichten geeft waarnaar ze op zoek waren.

We spraken hierover met Dick van de Merwe en Tijmen Koning.

Bekijk de video hieronder!

Een gevoel van rust en zekerheid

Voor Dick is het vanzelfsprekend dat de focus op het vakmanschap van het werk moet liggen. Hij vertelt hoe YVI Ruby hieraan bijgedragen heeft: "Het heeft mij persoonlijk vooral gebracht dat je een soort rust en zekerheid voelt. Hierdoor kunnen we écht focussen op het vakmanschap van ons werk als architect. In het vertrouwen dat op de achtergrond, die zakelijke processen, dat die goed in handen zijn en beheersbaar zijn."

Het feit dat Van den Berg Groep uit verschillende disciplines bestaat, is een van de redenen waarom ze hebben gekozen voor YVI Ruby. Dick zegt: "Ons bureau heeft als slogan: architecten die ideeën verbinden. We leggen dan ook graag die verbinding tussen de verschillende stakeholders. De hele workflow van een project is dus integraal binnen ons bureau aanwezig van begin tot eind. Sterker nog, vanaf stedenbouwkundige plannen tot en met interieurarchitectuur zijn wij verantwoordelijk voor het hele spectrum. YVI Ruby geeft helder inzicht in dit proces, wat erg belangrijk is voor het bureau." 

Een stabiel pakket met heldere inzichten & grafische weergaves

Tijmen gaat vervolgens in op hoe YVI Ruby voldoet aan de behoeften van Van den Berg Groep en hun medewerkers: "Met YVI Ruby hebben wij een stabiel pakket gekregen. Een pakket waarop we kunnen vertrouwen dat de informatie klopt. Daarnaast hebben we mooie en duidelijke grafische weergaves gekregen, waardoor al onze mensen - op elk niveau - kunnen inzien: hoe staan mijn projecten ervoor?" Maar dat is niet het grootste voordeel voor mij en mijn collega's, voegt Tijmen daaraan toe:  "Maar het allerbelangrijkste is eigenlijk: dat intuïtieve van YVI Ruby. Daar zochten we naar voor onze medewerkers!" Met YVI Ruby heeft Van den Berg Groep dé intuïtieve cloudoplossing gevonden waar ze naar op zoek waren, bevestigen Tijmen en Dick.

YVI Ruby biedt Van den Berg Groep daarnaast ook mogelijkheden voor het gestructureerd plannen van hun omzet en projecten. Tijmen legt uit: "We misten een goede omzetprognose met wegingskansen van de verschillende soorten projecten en dat aangegeven kon worden wanneer omzet verwacht werd, om vervolgens per maand te kunnen zien: wat denken we in voorraad te hebben, wat hebben we in voorraad en wanneer denken we dat het valt? En dat is wel echt een grote pré voor onze organisatie." Niet alleen de huidige stand van zaken omtrent de projecten zijn dus tot in detail inzichtelijk, maar ook naar de toekomst zijn er heldere inzichten door deze omzetprognoses. Zo kan Van den Berg tijdig anticiperen en bijsturen waar nodig, wat zorgt voor volledige controle over de bedrijfsvoering.

Een cloudoplossing voor de veranderende wereld en een partij gericht op doorontwikkeling

Tijmen keek tijdens het oriëntatieproces - logischerwijs - niet alleen naar het heden. Zo vertelt Tijmen: "Bij Van den Berg Groep wilde we geen 'what you see is what you get' pakket. We waren op zoek naar een pakket dat mee kon groeien met de veranderende wereld en de markt. Dat vonden wij erg belangrijk. Zo zijn we gaan zoeken naar welk pakket past daar nou goed bij?" De oplossing vond hij in YVI Ruby: "YVI Ruby is een partij die 'gewoon' écht mooie dingen willen maken en gericht zijn op doorontwikkeling; ze zijn altijd op zoek naar vernieuwing! Wij - als bureau - mogen hier ook in meedenken en dat vinden wij echt, écht, heel gaaf!", benadrukt Tijmen ten slotte.

 

Maken jullie nog geen gebruik van YVI Ruby? Download hieronder dan - gratis en vrijblijvend - de brochure en maak kennis met YVI Ruby: de projectsoftware die voor jou werkt!

Gerelateerde informatie

Download onze Brochure!

Ontdek de voordelen van YVI Ruby.

Het formulier wordt verzonden..

Bedankt voor je aanmelding! Download hier direct de brochure.