Probeer 14 dagen gratis

Wat hebben verandermanagement en ERP met elkaar te maken?

Verandermanagement is een vak apart. Een vak waarin het creëren van intern draagvlak één van de belangrijkste thema’s is. Maar wat heeft dat gegeven in hemelsnaam met ERP-systemen te maken? Fred Booms, accountmanager bij YVI Family vertelt: “Wanneer we door een bedrijf worden uitgenodigd omdat ze toe zijn een aan (nieuw) ERP-systeem, dan valt me vaak op dat alle pijlen op dat nieuwe systeem zijn gericht. Begrijpelijk, maar niet zo handig omdat een nieuw systeem pas slaagt als de mensen die ermee gaan werken er het nut van inzien én er enthousiast over zijn. Ik durf best te stellen dat een nieuw systeem voor het betrokken bedrijf een behoorlijk verandertraject met zich meebrengt.”

Ben de chaos voor…
Pas wanneer je alle bedrijfsprocessen van A tot Z onder de loep neemt kun je succesvol overstappen naar de nieuwe werkwijze. Neem mensen uit alle lagen van de organisatie aan de hand en betrek ze intrinsiek bij de introductie van het nieuwe systeem. Je zult versteld staan van de ideeën waar mensen mee komen. Ideeën die je zelf, vanuit jouw focus en visie, nooit had kunnen bedenken! “De reacties van bedrijven die, na het zorgvuldig doorlopen van een traject, met hun nieuwe of aangepaste ERP-systeem werken, zeggen unaniem hetzelfde: dit hadden we véél eerder moeten doen! Wij merken dat bedrijven vaak wachten tot de zaken vastlopen waardoor ze écht niet meer anders kunnen. Ik raad ondernemers aan om dit penibele moment voor te zijn. En met dit moment bedoel ik de fase waarin handmatige bestanden fouten veroorzaken en gegevens niet meer kloppen of niet meer betrouwbaar zijn, omdat er geen onderlinge samenhang is door een intelligent besturingssysteem. Het klinkt een beetje flauw, maar dat is echt vragen om problemen. Zeker als je bedrijf ook nog eens snel groeit…”, aldus Fred.

Winst op meerdere manieren
“Een nieuw ERP-systeem biedt je winst. En dat hoeft niet altijd over geld te gaan. Winst in tijd, flexibiliteit, effectiviteit of professionaliteit is immers óók belangrijke winst. Het is maar net waar je je focus legt”, besluit Fred. “Hoe je het ook aanpakt, zorg in elk geval voor een degelijke combinatie van een ERP-systeem met gekoppeld adviestraject én een sfeer intern die alle neuzen helemaal dezelfde kant op krijgt.”

Download onze Brochure!

Ontdek de voordelen van YVI Ruby.

Het formulier wordt verzonden..

Bedankt voor je aanmelding! Download hier direct de brochure.