Probeer 14 dagen gratis

Yvonne heeft er zin in. Met volle kracht vooruit.

Het is niet zomaar dat ons bedrijf voortaan YVI’s Application Family heet! Al tien jaar lang is Yvonne van Nierop het boegbeeld van ons bedrijf. Onvermoeibaar zet ze zich in om Corpex tot een succes te maken. Ook toen ze een eigen gezin en kinderen kreeg, werkte ze vrolijk door. Maar tegenwoordig is ze meer achter de schermen bezig met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve software. Hoe zit het precies?

Tijd voor verandering
Yvonne: “Ik ben ooit begonnen met Corpex omdat ik een ondernemer ben. Ik zit altijd vol ideeën en hou van het avontuur. Met veel plezier heb ik het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is.

In de periode rondom de geboorte van mijn derde kind had ik de vrijheid en rust om na te denken over de volgende stap voor mij en mijn bedrijf. Ik begon me te verdiepen in nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT en mijn ondernemingszin begon weer te borrelen.

Innoveren gaat niet vanzelf
Bij Corpex hadden we al plannen voor het maken van nieuwe software, maar door de hectiek van alle dag konden we er niet genoeg aandacht aan geven. Elke keer was er iets dat meer prioriteit had: “Dat kan wel even tussendoor, dat doen we gewoon”. Dat werkt dus niet. Innovatie is niet iets wat je tussen de bedrijven door even kan doen!

In oktober 2015 zat mijn zwangerschapsverlof erop en ging ik weer aan de slag. Een mooi moment om te kiezen voor een andere aanpak. Ik ging me volledig focussen op het ontwikkelen van nieuwe, eigentijdse cloud software. Ook wilde ik een nieuwe werkwijze introduceren. Het uitgangspunt daarin is de gebruikerservaring, niet de techniek.

De geboorte van de YVI family
Om dit traject goed van de grond te kunnen krijgen, moest er wel wat gebeuren. Allereerst ben ik aan de slag gegaan met het vormen van een nieuw team om de software te ontwikkelen. Ik nam een interaction designer aan die van scratch af aan begon met het ontwerpen van het nieuwe systeem. Daarnaast hadden we nieuwe developers nodig. In korte tijd gingen we van drie naar acht ontwikkelaars. Een hele omschakeling voor het bedrijf. Qua communicatie, rolverdeling en procedures hebben we in korte tijd een grote professionaliseringsslag gemaakt.

Lerende organisatie
Bij het ontwikkelen van de nieuwe software volgen we een hele andere werkwijze dan we gewend waren. We bedenken nu samen met klanten hoe hun ideale systeem eruit moet komen te zien. We maken prototypes en werken user stories uit die we vervolgens omzetten in werkende software. Elke twee weken leveren we nieuwe werkende software op die we laten zien aan onze proefklanten. Op basis van hun feedback bouwen we die verder uit. Het ontwikkelproces is dus volledig iteratief. Deze manier van werken is heel intensief en vereist veel flexibiliteit en interactie. Even wennen dus, maar ook heel interessant en uitdagend! We leren elke dag bij!

Grootse toekomstplannen
De koers voor de komende jaren is duidelijk: we willen verder groeien, qua mensen én kwaliteit. Uiteindelijk is het ons doel toekomstvaste, gebruikersvriendelijke software te bieden. YVI Corpex is en blijft een van onze speerpunten, maar krijgt versterking van de nieuwe platforms YVI POP en YVI Ruby. YVI POP is al up and running, de eerste release van YVI Ruby is inmiddels in zicht. Ook zijn er volop plannen voor nieuwe projecten en uitbreidingen.

Drie stappen vooruit, een achteruit
We weten waar we naartoe willen, maar het blijft spannend. Alles was en is nog steeds nieuw. Het is telkens drie stappen vooruit, een achteruit. Ik moet dus flink aan de bak en dat is leuk! Ik geniet van alle uitdagingen en kansen die op mijn pad komen. Voor mij is het uitwerken van nieuwe plannen en ideeën het mooiste wat er is.

Op volle kracht vooruit
Natuurlijk heb ik het druk met een bedrijf en een gezin met drie jonge kinderen, maar ik kan het allemaal goed combineren. Als je de dingen doet die je leuk vindt, dan geeft dat veel energie. Heel belangrijk want ik wil niet alleen dat YVI’s Application Family goed draait, maar ook mijn eigen gezin!

Download onze Brochure!

Ontdek de voordelen van YVI Ruby.

Het formulier wordt verzonden..

Bedankt voor je aanmelding! Download hier direct de brochure.